Tu nájdete základné dôležité informácie, ktoré vám budú užitočné pri rozhodovaní o vybavení a zariadení kuchyne, ale aj pri používaní a údržbe mnohých výrobkov.
V kuchyni by malo byť vybavenie a zariadenie na tri druhy činností – prípravu surovín, ich úpravu na pokrm a servírovanie. Kvalitné a praktické vybavenie sa prejaví nielen na čase, ktorý pri príprave jedál strávite, ale aj na ich chuti, a taktiež na významnej úspore energií.
Ak budete výberu venovať dostatok času, a potom taktiež dodržiavať základné odporúčania a pravidlá pri používaní aj údržbe, bude vám váš riad aj ostatné kuchynské potreby slúžiť veľmi dlho.
Nože
Brúsenie nožov Felix Solingen
Pánve
Dřevo
Zaváranie
Aký riad na aký sporák?
Pri výbere varného riadu nie je dôležitý len vzhľad, ale taktiež kvalita spracovania, praktickosť a funkčnosť. Veľmi podstatný je aj typ sporáka a spôsob ohrevu, pretože niektoré druhy riadu nie sú použiteľné napríklad na elektrike alebo indukcii.
Materiál, z ktorého je varný riad vyrobený, musí okrem iného zodpovedať aj spôsobu ohrevu. Prevažná väčšina materiálov je použiteľná na plyne, určité druhy aj na elektrike, a len niektoré na indukcii. Podobné je to aj s použitím riadu v klasickej teplovzdušnej a mikrovlnnej rúre.
Spôsoby ohrevu a vhodný varný riad:
Pri kupovaní varného riadu aj riadu na pečenie sa nevyplatí šetriť. Kvalitný riad znamená nielen výraznú úsporu času, ale aj finančných nákladov na energie.
Mnoho ďalších rád a tipov nielen pre správny výber varného riadu nájdete aj na www.milujivareni.cz.
Naučte sa spoznať kvalitný e-shop jednoducho a ľahko!