Šľahačka je smotana s obsahom 30 % alebo viac, ktorá sa po vychladnutí vyšľahá a prevzdušnením vznikne nadýchaný krém. Nie je presne známe, kedy sa šľahačka začala používať, ale objavuje sa v záznamoch talianskych autorov zo 16. storočia, ako napríklad Cristoforo di Messisbugo a Bartolomeo Scappi, pod názvom neve di latte alebo neige de lait. Francúzsky názov crème fouettée sa objavuje v Balzacových listoch z roku 1629. V 17. storočí François Vatel vynašiel pôvodný recept na crème chantilly , šľahačku s cukrom a vanilkou, ktorá môže byť dezertom sama o sebe alebo sa do nej pridáva. Názov tohto krému pochádza zo zámku Chantilly, kde bol Vatel šéfkuchárom. Crème chantilly sa najčastejšie podáva s ovocím alebo zmrzlinou, ale aj ako príloha k iným jedlám. V súčasnosti sa šľahačka zvyčajne pridáva do dezertov: koláčov, zákuskov, zmrzliny a horúcich nápojov, ako je káva, čokoláda a kakao. Tradične sa podáva s vafľami alebo plnená do trubičiek , môže byť aj prílohou k horúcim palacinkám alebo palacinkám; je vhodná do dezertov s želé a ovocím. Ľudia, ktorí majú radi estetiku, môžu siahnuť po ozdobnom spreji, ktorý umožňuje elegantné rozotretie šľahačky. O niečo drahšou možnosťou je zakúpenie profesionálneho sifónu na šľahačku - takéto zariadenia sa často používajú v gastronómii. Povrch šľahačky možno ozdobiť kokosovými vločkami, orieškami, čokoládovou polevou, polevou alebo inými obľúbenými prísadami. V našej ponuke nájdete klasické, ale aj rastlinné a bezlaktózové šľahačky, takže si na nich môže pochutnať každý. Vyberte si z mnohých značiek, druhov a veľkostí balení. Na trhu sú dostupné výrobky na získanie ľahkej šľahačky - môže byť prášková alebo v spreji. Šľahačka v prášku je spracovaný výrobok a môže obsahovať veľa cukru, glukózového sirupu, stužených tukov a iných prísad. Podobne šľahačka v spreji je emulzia smotany a mlieka a obsahuje stabilizátory a syntetické arómy.
Top produkty sa triedia podľa predaja a skladovej dostupnosti, potom sa náhodne pridávajú produkty v zľave a nové produkty.