Fondue dnes nájdete v rôznych podobách po celom svete. Pravdepodobne najobľúbenejšie je čokoládové fondue, ale nebolo prvé. Prvé fondue pochádzalo zo Švajčiarska a vyrábalo sa zo syra.
Na to, aby ste si mohli vychutnať syrové fondue u vás doma, potrebujete špeciálnu súpravu určenú na prípravu tohto pokrmu. Nie je to veľká investícia, stačí si zaobstarať základnú verziu, ktorá obsahuje všetko potrebné - hrniec na omáčku, horák a niekoľko vidličiek. Potom si musíte kúpiť syr na fondue. Tu naopak nie je dobré šetriť. Ak si chcete naozaj pochutnať, mali by ste siahnuť hlbšie do vrecka a kúpiť si napríklad kvalitný ementál, potom ho najemno nastrúhať a vložiť do vyhrievanej nádoby. Na prípravu syrovej omáčky musíte do nádoby naliať aj trochu plnotučného mlieka alebo ešte lepšie smotany. Vzniknutá syrová zmes sa potom použije na namáčanie kúskov pečiva vidličkou. Ideálna je bageta.
Top produkty sa triedia podľa predaja a skladovej dostupnosti, potom sa náhodne pridávajú produkty v zľave a nové produkty.