Fondue pôvodne pochádza zo Švajčiarska, ale v posledných rokoch sa toto jedlo udomácnilo aj v Českej republike. Ak si chcete doma vychutnať syrové, čokoládové alebo mäsové fondue, potrebujete správne príslušenstvo.
Teoreticky na prípravu fondue potrebujete len hrniec, varnú dosku a prísady. Nie je to však také jednoduché. Nejde len o samotné jedlo, ale aj o malú spoločenskú udalosť, pri ktorej sa ľudia rozprávajú, zatiaľ čo si namáčajú kúsky jedla do horúcej omáčky. A to sa pri sporáku robiť nedá. Preto je lepšie zaobstarať si príslušenstvo na fondue, ktoré vám umožní vytvoriť jedlo napríklad v obývačke. Štandardné príslušenstvo zahŕňa nádobu na omáčku, horák a dlhé vidličky. Drahšie verzie ponúkajú aj misky, v ktorých si môžete pripraviť rôzne chalamády alebo dipy. To závisí od typu fondue. Zakúpiť sa dá aj špeciálna pasta na horák.
Top produkty sa triedia podľa predaja a skladovej dostupnosti, potom sa náhodne pridávajú produkty v zľave a nové produkty.