Ak si vyrábate alkoholické nápoje doma svojpomocne, mali by ste používať nielen kvalitné suroviny, ale určite budete potrebovať aj špeciálnu zátku na kvasenie.
Hlavným dôvodom, prečo sa používajú zátky na kvasenie, je umožniť únik plynov, ako je napríklad oxid uhličitý, z nádoby. Trik spočíva v tom, že pri jeho úniku sa cez fermentačnú zátku nemôže dostať dovnútra žiadny vzduch, ktorý by mohol zničiť celú várku, pretože vo vnútri sa zvyčajne nachádza veľké množstvo baktérií. Tento typ zátky možno použiť pri výrobe všetkých druhov kvasených nápojov. V našich zemepisných šírkach ide najmä o pivo alebo víno. Kvasná zátka je konštrukčne pomerne jednoduchá a každý aspoň trochu skúsený domáci majster si ju môže vyrobiť doma. Keďže však ide o lacný výrobok, ktorý sa dá kúpiť doslova za pár korún, je lepšie kúpiť profesionálny výrobok, ktorý dlho vydrží a je stopercentne funkčný, ako sa spoliehať na amatérsku prácu.
Top produkty sa triedia podľa predaja a skladovej dostupnosti, potom sa náhodne pridávajú produkty v zľave a nové produkty.